Sport kids

ChikaraTheSumoWrestlersSon-jpg-1024x576Sex barn, sex sporter, sex länder, sex drömmar. Sport Kids är en dokumentärserie om barn som tar sina sportdrömmar på största allvar. Sumobrottning i Japan, cheerleading i Sverige, BMX-cykling i Sydafrika, fäkt- ning i Danmark, hallingdans i Norge och balett i Ryssland. I sex kortfilmer får vi följa barn och unga som på olika sätt utövar sport på elitnivå. Men vad innebär det att satsa så seriöst i ung ålder? Hur handskas de med vinster och förluster? Vad gör vi av våra drömmar i stunder av tvivel? Sport kids visar hur olika vägarna kan se ut när en vågar satsa på sin dröm.

I mediakatalogen är serien indelad i 3 delar med 2 avsnitt i varje. Serien passar från ca år 4 och uppåt och kan med fördel användas i ämnet Idrott och Hälsa, men även i Samhällskunskap då man skulle kunna diskutera idrottens roll i samhället bl.a. Det är också intressant att se serien för att upptäcka hur barn har det i olika delar av världen, så kanske även till viss del i ämnet Geografi.

En filmhandledning för alla 6 avsnitt hittar du här.