Upptäcktsresande

399px-Christopher_ColumbusVem gillar inte att åka ut och upptäcka världen? Men det är få förunnat att kunna säga att de verkligen upptäckt något ingens sett förut. Och frågan om våra mer kända upptäcktsresande genom tiderna verkliga var först på plats? I den nya filmen – Upptäcktsresande får vi veta mer om det här

Den senare delen av 1400-talet var upptäcktsresornas tid. Skepp lättade ankar från Europas hamnar och seglade mot nya outforskade delar av världen. Strävan efter makt och rikedomar var stor och de upptäcktsresande betraktades som hjältar!

Men var de verkligen det? I den här filmen får vi följa programledarna Zarah och Ludvig som tar reda på mer om våra mest kända upptäcktsresande: Christofer Columbus, Vasco Da Gama och Hernán Cortés. Vart åkte de? Vad upptäckte de? Vilka konsekvenser förde resorna med sig? Våra programledare provar också på att göra en egen erövring!

En studiehandledning till filmen hittar du här

En annan film som kanske passar ihop med den här är Världsbild i förändring:

I dag är bilden av jorden som ett klot i universum mycket välbekant för oss.
Med hjälp av satellitbilder kan vi dessutom se exakt var en kontinent, en stad och till och med enskilda byggnader ligger. Nästan varje plats på vår planet finns idag utsatt på tillförlitliga kartor. Men vilken bild hade våra förfäder av världen? Och hur fick de kunskap om den bilden?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s