Abrahams många barn

1648KM_Abrahams_manga_barn_Vimeo_1080pAbrahams många barn – handlar om vad det innebär att tillhöra de Abrahamitiska religionerna – judendom, kristendom och islam.

Vi lär oss om några gemensamma drag hos de tre Abrahamitiska religionerna och om religionernas historia. Vi får möta flera barn genom intervjuer och bilder från vardagen, något som nyanserar bilden av utövare. Barnen berättar om på vilket sätt religionen, men också kulturen, är viktig för dem.

Filmen försöker även bryta med några av fördomarna som finns kring religioner. Föreställningen att en person som tillhör en viss religion ser ut på ett visst sätt är kanske den största faktorn bakom dessa fördomar.

Filmen vänder sig till en målgrupp från ca 7 år.

En handledning till filmen hittar du här

Ur Lgr11 – syftet för ämnet Religionskunskap:

Undervisningen i ämnet religionskunskap ska syfta till att eleverna utvecklar kunskaper om religioner och andra livsåskådningar i det egna samhället och på andra håll i världen. Genom undervisningen ska eleverna bli uppmärksamma på hur människor inom olika religiösa traditioner lever med, och uttrycker, sin religion och tro på olika sätt.