Jag Eiffeltornet

jag-eiffeltornet_sliJag, Eiffeltornet är en film om Paris mest nerrörda byggnad, berättad ur ett jag perspektiv. Filmen finns har franskt tal och finns med både svensk och fransk text. Kan användas både i geografi och på franska lektioner.

 Jag är Eiffeltornet, den mest besökta sevärdheten i Paris. Dessutom är jag känd över hela världen. Ingen anar de galna äventyr, som jag har varit tvungen att genomlida under 125 år för att få denna stjärnstatus. När jag föddes var jag baktalad och blev utbuad av berömda konstnärer. Men som tur var räddades jag av allmänheten. Om och om igen blev min existens ifrågasatt. Först hot i form av ointresse kring 1900, därpå världskrigen, dårskap eller ren spekulation. Men jag lyckades skapa mig olika roller, allt från spion till filmskådespelerska. Det var först när jag till slut blev användbar för människor, som jag blev symbolen som Paris hjärta och erövrade världen.

Filmhandledning hittar du här

Vill du veta mer om Paris kan du se filmen Paris – Den filmen finns med också med både fransk och svensk version.

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s