Den unge Zlatan

col-2Det har varit mycket Zlatan i sommar, EM, klubb-byte och kaxiga reklamfilmer.

För dig som inte kan få nog eller du som tycker att hans framgångssaga kan vara en förebild för de ungdomar som letar sina framtidsdrömmar idag, så finns nu filmen om Den unge Zlatan:

Berättelsen om Zlatan Ibrahimovic innan han blev Ibra med en hel värld. En kaxig supertalang från Rosengård: lika karismatisk som briljant men med en vrede inom sig ständigt på gränsen att explodera ute på planen. Det är också historien om en ung pojke under konstant press från sin omgivning, som helt ensam lämnade Sverige för slå sig in i fotbollens finrum. En stenhård kamp både på och utanför planen. Filmarna Fredrik och Magnus Gertten följde Zlatan under två års tid i Malmö FF, under den uppmärksammade övergången till Ajax och hans första tid i Holland. Detta tillsammans med nyfilmade intervjuer med medspelare, motspelare, tränare och andra som stod Ibrahimovic nära, har resulterat i ett närgånget och personligt porträtt.

Här hittar du en filmhandledning till filmen, framtagen av Svenska Filminstitutet. Frågor om Zlatans tankar och hans beteende och hans relation till andra tas upp.

Läs gärna delar eller hela boken Jag är Zlatan, av David Lagercrantz  i samband med visning av filmen.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s