Må dåligt

1649km_ma_daligt_dvd-omslag_rgbMå dåligt om psykisk ohälsa och självmord. Allt fler unga människor mår psykiskt dåligt. Skälen och symptomen varierar, men en sak är säker: det gäller att börja prata om det.

Den här filmen ger insikt om hur psykisk ohälsa kan uppstå och verktygen för hur man kan få råd och stöd att komma vidare. Och förståelsen för att vi alla, oavsett ålder, oftast bär på en osäkerhet för att våga börja prata, oavsett om vi mår dåligt, eller om vi hör till dem som befinner sig i närheten. Vi får träffa personer som berättar sina historier om hur de tagit sig ur sina problem, och de som arbetar i olika organisationer som ger råd och stöd till människor som har självmordstankar.

Att börja prata om att må psykiskt dåligt och eventuella självmordstankar är första steget mot att förhindra att det går till handling. Våga börja i klassrummet.

En handledning med frågor och uppgifter till filmen hittar du här

Ur Lgr11, centralt innehåll för ämnet Biologi i år 7-9:

Hur den fysiska och psykiska hälsan påverkas av sömn, kost, motion, sociala relationer och beroendeframkallande medel. Vanligt förekommande sjukdomar och hur de kan förebyggas och behandlas.

Ur Lgr11 , centralt innehåll för ämnet Samhällskunskap i år 7-9:

Ungdomars identiteter, livsstilar och välbefinnande och hur detta påverkas, till exempel av socioekonomisk bakgrund, kön och sexuell läggning.

Exempel på fler inlägg om ungdomar och hälsa:

Äta smart

Sömn

Game Over

Skönhetsideal

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s