Great Expectations

Nu finns Great Expectations och Wuthering Heights, två klassiska engelska filmer att strömma från mediakatalogen. Man kan välja att se dem med svensk text eller utan. Därför passar de etxra bra även för engelskundervisningen i slutet av grundskolan och gymnasiet.

GREAT-EXPECTATIONS-PosterGreat Expectations handlar om den unge, föräldralöse Pip som lyckades lämna den fattiga misären bakom sig tack vare en mystisk välgörare. Nu rör han sig som en gentleman bland Londons societet och använder sin nyvunna position för att uppvakta den vackra Estella, en bortskämd arvtagerska som han älskat sedan barnsben. Men den skakande sanningen om hans klassresa kommer att få förödande konsekvenser för allt han håller kärt.

goteborg-bio-roy-1203019697874_nWuthering Heights – För den som tröttnat på klämkäcka Jane Austen-hyllningar kommer en originell och fysiskt omskakande filmatisering av Brontës klassiska bok, signerad Fish Tank-regissören Andrea Arnold. Hennes version av Heathcliff och Cathrines odödliga kärlekshistoria är en drömsk och hisnande bildupplevelse man bär med sig – kanske för alltid.