Vims i rymden

Vims i rymden/UR

Vims i rymden – en serie för de yngsta barnen om rymden och planeterna.

Vimsa inte! Det är mammas ständiga påminnelse till Pi, Ti och Ki. Men trots att de ska hem och lägga sig vimsar de genast i väg. De tittar på månen, kollar rymdbilar på Mars och kör lite vilse bland Saturnus fina ringar. Ja, de lyckas faktiskt se nästan hela solsystemet innan det äntligen bär i väg hem. Hem mot rätt måne vid rätt planet och rätt stjärna. Det är den måne där mamma och sängarna väntar.

Serien har 6 delar, varje avsnitt är ca 4.30 minuter långt.

Bildningsbyrån - rymden/UR

För dig som är vuxen och vill lära dig mer om rymden innan eller i samband med att du ser ”Vims”progammen med barnen finns Bildningsbyrån – Rymden.  En radioprogramserie för dig som tycker att det här med rymden är krångligt och svårt att förstå? I den serien Bildningsbyrån Rymden, görs rymden begriplig för dig som vill veta mer. Efter att du lyssnat på programserien kan du förhoppningsvis beskriva Einsteins relativitetsteori för en vän på ett spännande sätt! Du lär dig också kuriosa, som exempelvis varför det skulle kunna regna diamanter i Neptunus inre atmosfär. Välkommen på en upptäcktsresa som skapar acceptans för fenomen du inte trodde var möjliga!

11 avsnitt á 29 minuter

Provlyssna på första avsnittet här: