The Riot Club

riotclubThe Riot Club handlar om ett gäng unga män som går på universitet i Oxford, England.

Förstaårseleverna Miles och Alistair ska under en utekväll försöka bevisa att de har vad som krävs för att vara med i The Riot Club, en liten traditionstyngd elitklick på anrika Oxforduniversitetet. De kallar sig själva och varandra för gentlemän, men det finns inget gentlemannamässigt över deras beteende. An Education-regissören Lone Scherfig beger sig återigen till de konservativa brittiska skolmiljöerna. The Riot Club är en thriller i universitetsmiljö som kretsar kring makt, privilegier och gruppdynamik när den är som allra mest destruktiv.

The Riot Club har verklighetsgrund i ökända Bullingdon Club, som haft flera blivande toppolitiker som medlemmar. Flera konservativa ledamöter protesterade högljutt när det blev känt att filmen skulle spelas in.

Röster om filmen:

Med superb rollbesättningen och tack vare det romantiska Oxford som kuliss blir man först förförd av klubben, men mycket snart förfärad. Ett lysande slut gör ”The riot club” till en stark makt- och klasskritik som kanske kan komma spela roll i kommande brittiska val. – Dagens Nyheter 13 februari 2015

The Riot Club är en underhållande och snyggt regisserad resa som tar sina komplexa ämnen på allvar och levererar en uppercut av kritik mot alla som förespråkar ett klassamhälle som inte är jämlikt. Filmen är helt enkelt kriminell att missa om du gillar snygg film med analytisk spets. – Konstpretton 13 februari 2015

Kan användas för att diskutera t.ex. klassamhället, grupptryck, vikten av utbildning, att värdera utbildning, kvinnosyn i film och i allmänhet. Finns strömmande i mediakatalogen. Passar framför allt i gymnasiet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s