#hashtag

hashtagbild-jpgIdag blir det ett tips från SVTPlay! Hoppas du har kolla på att allt i SVTPlay är ok att visa i klassrummet?!

Den nya webbserien ”Hashtag” hade premiär den här veckan, visas endast på SVTPlay.  Åtta korta avsnitt om skitsnackets konsekvenser och baksidan med sociala medier.

GP skriver den 19 april:

Så lätt det är: bara ett klick. Vips sänds, postas eller delas dina bilder och inlägg på Snapchat, Instagram, Facebook, i ditt twitterflöde eller på annat håll.
Sociala medier erbjuder ett härligt informationsflöde. Men dessa nya virtuella anslagstavlor är också oskyddade platser dit skolgårdens värsta mobbingtendenser lätt överförs. Visst finns möjligheten att bli sedd, få beröm, hjärtevänner och tummen upp. Men du riskerar lika gärna att bli blockad, utesluten, baktalad, sårad, kränkt och utsatt för skamgrepp.
Om allt det här handlar serien #Hashtag med premiär på SVT Play i dag.

svt.se kan man läsa följande om serien:

Vad händer när små händelser får stora konsekvenser? Nu har serien som delvis inspirerats av Instagramupploppet i Göteborg 2012 premiär i SVT Play.

Hashtag handlar om vänskap, utanförskap, svek och viljan att bli sedd. Om beteenden på nätet och det liv som levs genom sociala medier och hur det påverkar livet IRL.

I serien startas ett instagramkonto upp, @Paaach, där tjejer och killar hängs ut som horor. Vänner vänds mot varandra och de uthängda ropar efter hämnd. Det hela urartar snabbt och slutar med ett upplopp. Vuxenvärlden kliver in och försöker skapa rättvisa, men det är redan för sent.

Bloggare och youtubers är enligt en artikel på svt.se lyriska över nya dramaserien #hashtag. Youtubern Jace Witt säger:

Jag tycket programmet var jättebra, jag tror det kommer nå ut. Jag kan relatera till mycket av det.

Beatrice Reiman, bloggare, beasliv:

Jag tycker det är viktigt att uppmärksamma ett sådant ämne. Man tänker inte lika mycket på vilken påverkan som något kan ha för man bara gör det, det är ju bara något som alltid sker på internet,

Youtubern Joakim Kvist säger:

Jag skulle även rekommendera att föräldrar till ungdomar ser serien så att de får en inblick i hur det kan se ut på sociala medier.

Se de två första avsnitten av #hashtag i SVT Play

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s