Evas superkoll

Evas-superkoll-säsong-2-del-9-12_sliDu har väl sett att Evas superkoll säsong 2 finns som strömmande nu!

Eva Funck ger sig ut i verkligheten för att förklara och berätta om allt det där vi har omkring oss, men inte riktigt vet varför det finns. Serien är indelad i 4 delar som innehåller 4 avsnitt, totalt 16 delar. Varje avsnitt är ca 8 minuter långt. Målgruppen är ca 6-9 år.

• Del 1: Polisen. Eva förklarar varför vi har polis och hur de jobbar.
  • Del 2: SOS Alarm. Eva åker ner 35 meter under marken och förklarar vad som händer när man ringer 112.
  • Del 3: Demokrati. Eva förklarar vad demokrati är och hur val och partier fungerar.
  • Del 4: Ambulans. Eva visar vad som händer när ambulansen kommer och berättar om hur ett akutrum fungerar.
  • Del 5: Sverige. Eva berättar om hur landet Sverige bildades och varför det heter just Sverige.
  • Del 6: Domstolar. Eva berättar varför vi har domstolar och visar hur en rättegång går till.
  • Del 7: Aktier. Eva startar ett aktiebolag, visar vad aktier är och berättar hur börsen fungerar.
  • Del 8: Brandstationen. Eva besöker en brandstation och visar hur brandmännen jobbar och hur man kan rädda liv.
  • Del 9: Skatt. Eva berättar om varför vi har skatt, hur den fungerar och vad pengarna används till.
  • Del 10: Försvaret. Bland militärer och krigsfartyg förklarar Eva varför vi har ett försvar och hur det fungerar.
  • Del 11: Naturvårdsverket. Eva tar sig an miljön och förklarar hur vi kan hjälpa vår natur att må bättre.
  • Del 12: Kungen. Eva berättar vad en statschef gör.
  • Del 13: Nyheter. Eva berättar om vad en journalist gör och hur nyheter sprids
  • Del 14: Begravningar. Hur ser muslimska, judiska och andra begravningar ut? Eva berättar om olika sätta att ta hand om de döda.
  • Del 15: Myndighet. Eva presenterar vår alldeles nya myndighet, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, och förklarar vad de har med t.ex lekplatser att göra.
  • Del 16: Barnkonventionen. Eva berättar om varför konventionen finns och om barnens rättigheter att inte bli slagna och barns rätt till sitt eget liv.

Evas superkoll säsong 1 kan man låna på DVD.