Från Sverige till himlen

D504I programserien ”Från Sverige till himlen” gör programledaren Anna Lindman Barsk nedslag i vårt mångreligiösa land. Medan religionsdebattens vågor går höga i andra mediala forum närmar hon sig religiösa miljöer med ett utforskande stillsamt tilltal. Syftet är att möta människan bakom tron. Under ett och ett halvt år har programledaren Anna  rest Sverige runt för att möta människor som låter religion och andlighet styra sina liv. För trots att Sverige är ett av världens mest sekulariserade länder är intresset för andlighet stort.

Nu finns fem av avsnitten ( ca 30 min långa) i mediakatalogen:

Hinduism – Hur är det att vara hindu i Jönköping? Anna åker hem till Nayana som startar varje morgon med att offra mat och utföra solhälsningar och meditation. Nayana säger att hon bara genom att titta på Anna kan avgöra vilken kroppstyp hon är enligt den urgamla läkekonsten ayurveda och Anna frågar sig varför så många svenskar lockas av det som Nayana tror på.

Thaibuddism -Anna reser till Dalarna för att ta reda på hur det är att vara thaibuddhist i Sverige. Mullika från Thailand bor i Ludvika men har funnit sitt andra hem i ett thaibuddhistiskt tempel i skogen utanför Borlänge. Mullika tar med Anna på en buddhistisk retreat bland thailändska munkar som tagit sig till Dalarna för att leva i celibat och sprida den buddhistiska läran.

Shiaislam -Anna reser till Dalarna för att ta reda på hur det är att vara thaibuddhist i Sverige. Mullika från Thailand bor i Ludvika men har funnit sitt andra hem i ett thaibuddhistiskt tempel i skogen utanför Borlänge. Mullika tar med Anna på en buddhistisk retreat bland thailändska munkar som tagit sig till Dalarna för att leva i celibat och sprida den buddhistiska läran.

Judendom – Varför får judar inte äta cheeseburgare? Och hur kommer det sig att besökarna i synagogan i Stockholm bär allt från kaninöron till rosa cowboyhatt och tigerdräkt? Det är några av de frågor som Anna försöker få svar på när hon möter rabbinen Isak och hans familj som tar med Anna på ”Purim” – en av judendomens festligaste högtider

Kristna knuttar – Janne har bytt hela sitt gamla liv med våld, brottslighet och hemska minnen från barndomen, mot ett annat liv som frälst. Men motorcykeln fick vara kvar och nu reser han runt med sin mc-klubb och delar ut biblar. – Vad innebär det egentligen att bli ”frälst”?

En handledning finns till varje avsnitt. se exempel här

Gillar man den här serien, så kan jag tipsa om en av Annas ytterligare produktioner som vi också har i sortimentet Döden, döden, döden

Trailer till avsnittet Kristna knuttar:

Hitta fler trailers här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s