Att gå vilse

EM2005_att_ga_vilse_i_skogen Att gå vilse – en film för de yngre barnen om vad de ska göra om de skulle råka gå vilse.

Varje år går cirka 700 barn vilse i naturen. De flesta hittas inom några timmar, men det kan vara bra för barnen att vara förberedda på en sådan händelse. Att de har fått lära sig hur de ska klara av situationen på bästa sätt. Då ökar chansen att klara sig och bli hittade välbehållna. I filmen får vi följa med när Ada och Malte går ut i skogen med sina föräldrar för att plocka svamp. Det dröjer inte länge förrän barnen har tappat bort sin mamma och pappa och gått vilse i den stora skogen. Nu börjar kampen för att hitta tillbaka. Tittaren får se hur Ada och Malte agerar i olika situationer för att förstå hur man ska bete sig och vilka hjälpmedel man kan ta till om man går vilse i skogen. Med en berättarröst och dramatiserade scener vävs en spännande och faktarik historia samman.

Det finns även en handledning som kan vara till hjälp vid samtalet kring filmen.

Här är även en liten film ” En viktig saga om Vera som går vilse” som SOSAlarm har gett ut. Hitta fler viktiga sagor här

Bildmaterial av Kenny_lex under licensen CC BY-NC-SA 2.0