Nonos hemliga resa

Jacob en Nono op scooterI detta pigga och fartfyllda äventyr  – Nonos hemliga resa, längtar en nästan 13 årig Nono, efter att bli detektiv som sin far, den berömde polisinspektören; men hans vilda natur får honom ständigt i trubbel. Trött på Nonos fantasier och upptåg skickar hans far honom till sin farbror. På tåget, upptäcker Nono en sista chans att bevisa sig själv. Han möter den charmiga internationella tjuven Felix Glick, en gammal bekant till hans far, med vilken han reser till den franska Rivieran och in i en värld av intriger och sysselsättningar. Filmen har nederländskt tal med svensk text och är 95 min lång. Passar från år 3-6.

Filmen visas som gratis pedagogvisning på tisdag 5 april på Filmstaden kl.16.30. Elevvisningar finns att boka i vecka 17. Boka platser här

Länk till filmhandledning

Svenska filminstitutet säger om filmen:

Filmen utspelar sig i en mysig stad i Nederländerna under 60-talet. När Nono blir stor vill han bli som sin pappa Jacob ”världens bästa detektiv”. Han tar varje tillfälle i akt att öva upp sin förmåga att iaktta sin omgivning och ser det andra skulle missa. Efter ett missöde blir Nono ivägskickad till sin farbror men ett mystiskt brev leder honom till en man i vit kostym och ett äventyr som för dem till södra Frankrike. En film om att söka svar på sina frågor, inte ge upp och att vara yngst men modigast.

Internationell trailer med engelsk text:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s