Jojo

0,,15660965_302,00Lär dig tyska med Jojo! Brasilianska Jojo anländer till sin nya hemstad Köln för att studera – och för att träffa den mystiske Ben som hon har lärt känna på Internet. Snart fylls hennes värld med kompisar, studier och mycket annat – men inget går riktigt som hon tänkt sig… Filmerna har tyskt tal och tysk textning. Varje avsnitt är ca 3 min. Ett kul komplement på dina lektioner i tyska.

Det finns totalt 33 avsnitt fördelat på två filmer:

Jojo sucht das Glück 1

Jojo sucht das Glück 2

Handledning med manus och uppgifter hittar du här, film 1 o film 2

Ur Lgr11, syftet för Moderna språk:

Undervisningen ska även ge eleverna möjligheter att utveckla kunskaper om och förståelse för olika livsvillkor samt sociala och kulturella företeelser i områden och i sammanhang där språket används.

Eleverna ska ges förutsättningar att utveckla sin förmåga att förstå och tolka innehållet i talat språk