Min lilla syster

Skärmavbild 2016-01-27 kl. 12.04.56Min lilla syster – Guldbaggenominerad i 5 kategorier!
Filmen handlar om drömmar som gått fel, syskonrivalitet och hur brutalt det kan vara att växa upp som ung tjej idag. Stella är precis på väg in i den spännande, men också så skrämmande, tonårstiden. Hennes storasyster Katja är en riktig talang inom konståkning. Stella gör allt för att försöka vara lik sin syster och på så sätt också försöka få lite mer uppmärksamhet av de ganska upptagna föräldrarna. Men Stella upptäcker att det är något som inte stämmer med Katja. När Stella konfronterar Katja tvingas hon in i en härva av utpressning, manipulation och lögner av sin syster. Stella blir rädd att det ska få förödande konsekvenser för familjen om hemligheten uppdagas.
Min lilla syster är en film om drömmar som gått fel, syskonrivalitet och hur brutalt det kan vara att växa upp som ung tjej idag.

Sanna Lenken har lyckats göra en film som handlar om ätstörning på ett sätt som känns verkligt. Det är underligt att det först 2015 kommer en svensk långfilm som handlar om ätstörningar när var och varannan person dras med en. Men desto bättre att den första görs av en regissör med egen erfarenhet, vilket hon visade redan i starka kortfilmen ”Äta lunch”.

En ätstörning präglar hela tillvaron. Varje ögonblick och varje tanke. Min lilla syster – som förstås särskrivs för att betona både kroppsideal och systerskapets utmaning – är en stor film som skildrar en alldeles för vanlig verklighet.

Amy Deasismont imponerar i sin första skådespelarroll ( mer känd som Amy Diamond) och nominerades för bästa kvinnliga biroll på Guldbaggegalan i år. Rebecka Josephson är perfekt som 11-åringen som både vill vara vuxen och samtidigt så tydligt är ett barn. Även föräldrarna porträtteras trovärdigt av Henrik Norlén och Annika Hallin.

Nu finns filmen som strömmande i mediakatalogen. Klicka på bilden ovan, för att komma till filmen.

Hitta en handledning som stöd för efterföljande samtal här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s