Hårda ord

Hårda ord – Ett radioprogram för lågstadiet som berör barns värdegrund och värderingar i förhållande till kamrater.

Vad får man säga till en kompis och hur talar vuxna till varandra? I tv visas program där deltagarna blir förolämpade, utskällda och utröstade. Får man verkligen göra så? Hur känns det när någon talar till oss med så hårda ord?

I första avsnittet av 5 träffar vi Asal. I en insändare har hon skrivit att hon tycker att fler borde säga ifrån när någon mobbar. Ibland kan det som är roligt för någon kännas elakt för någon annan. Asal försöker att inte bry sig när hon råkar ut för hårda ord, men det är svårt. Vi ger oss också in i en låtsasvärld där en vuxen mobbar ett barn inför publik. Hur skämtar vi med varandra? Hur vet man om något är kul eller inte? Avsnittet är 11 minuter långt.