Tips på spelfilm på DVD för år 4-6

Under hösten har det fyllts på med många spelfilmer i Mediakatalogen. Då det fortfarande inte går att få tag på alla filmer i strömmande format, finns några av titlarna bara på DVD. Dessa filmer bokas i mediakatalogen. Se instruktionsfilm här .

Idag tipsar jag om 9 filmer som passar främst för elever i år 4-6, men givetvis kan filmerna passa även andra åldrar.

Klicka på bilden för att komma till filmbokningen.

Missa inte fler nya filmtips på DVD för år 1-3, år 7-9 och gymnasiet.

Big Hero 6

Med all den charmn och humor publiken är van vid från Walt Disney Animation Studios, kommer nu Big Hero 6 – en actionfylld äventyrskomedi som introducerar Baymax, en kärleksfull personlig sjukvårdsrobot, som formar ett särskilt band med underbarnet Hiro Hamada. När en fruktansvärd händelse leder dem rakt in i en farlig plan som hotar hela San Fransokyo, måste Hiro vända sig till Baymax och hans vänner – adrenalinjunkien Go Go Tomago, den neurotiske Wasabi, kemigeniet Honey Lemon och serienörden Fred – och tillsammans bildar de en ovanlig grupp hjältar. Upplev Disneys Big Hero 6 , fylld med häftig action och oförglömliga karaktärer – en film som alla åldrar kommer tycka om!

Sune i fjällen

Vad gör Sune när han upptäcker att hans älskade Sophie ska åka till fjällen med snygga sportkillen Santos? Enkelt: han övertugar hela familjen Andersson att följa med, trots att de varken har råd eller kan åka skidor. Sune lyckas nämligen lura pappa Rudolf att fjällresan redan är betald – av inga mindre än Sophies familj. Väl på plats delar familjerna stuga, något som visar sig vara lättare sagt än gjort, medan Sune har ett mål: att vinna tillbaka Sophie!

Alexander and the Terrible Horrible NGVBD

Den här hjärtevärmande Disneykomedin följer Alexander och den värsta dagen hittills i hans unga liv. Alexander undrar om dåliga saker bara händer honom, men upptäcker snart att han inte är ensam när resten av familjen också genomlider en hemsk – och rolig – dag. Engelskt tal och svensk text.

Big Miracle

Big Miracle är inspirerad av en sann berättelse som berört människor världen över och skildrar den fantastiska historien om en småstadsreporter och en djurälskande miljöaktivist som får hjälp av rivaliserande supermakter för att försöka rädda en familj gråvalar som fastnat i Polcirkelns snabbt växande ismassor. Engelskt tal och svensk text.

Bläckhjärta

Meggie är en 12-årig flicka som gärna skulle byta bort sitt tråkiga liv mot ett av de fantastiska äventyr som hon älskar att läsa om. I alla fall till den dag då hennes önskan blir verklighet… Meggie, hennes pappa Mo och en mystisk främling som kallas Sotfinger dras in i en magisk historia då de konfronteras med den hänsynslöse skurken Capricorn och hans anhang – figurer som bokstavligen fått liv efter att Mo läst om dem i en bok med titeln Bläckhjärta. Filmen bygger på en bok av: Cornelia Funke. Engelskt tal och svensk text.

Coraline och spegelns hemlighet

Coraline är uttråkad, ensam och besviken på sina upptagna föräldrar. En dag hittar hon en hemlig dörr och på andra sidan upptäcker han en bättre version av sitt liv! Men den nya världen visar sig inte vara så perfekt, och de alternativa föräldrarna försöker fånga henne för all framtid. Coraline måste använda all sin påhittighet, sin beslutsamhet och sitt mod för att lyckas ta sig hem igen och rädda sin familj.

Modig

Sedan urminnes tider har berättelser om storslagna strider och mystiska legender gått i arv till kommande generationer bland de karga och hemlighetsfulla högländerna i Skottland. I Modig får en ny berättelse sin början när den modiga Merida konfronterar traditionen, ödet och de mest fruktansvärda odjur. Svenskt tal.

Tsatsiki, morsan och polisen

Tsatsiki är åtta år och har en mamma, som drömmer om att bli rockstjärna och en grekisk pappa, som är bläckfiskfångare. Han har aldrig träffat sin pappa, som bara är ett foto på väggen i sovrummet. Tsatsiki vill lära sig dyka för att också kunna fånga bläckfiskar och tränar därför hårt i simhallen. Hans nya rekord är att hålla andan under vattnet i 42 sekunder. Göran, en ung polis, upptäcker Tsatsiki och hämtar upp honom från bassängens botten i sista sekunden. En kort tid därefter får Göran hyra ett rum hos Tsatsiki och hans mamma…!

James och jättepersikan

Tim Burton, den hyllade regissören som gjorde Alice i underlandet, ligger bakom den här fantastiska filmen som blivit älskad av publik och kritiker i hela världen. Filmen har hämtat inspiration från Roald Dahls berömda barnbok. Genom att kombinera spelfilm med bild-för-bild-animation och datoranimerade specialeffekter har man lyckats skapa en fascinerande värld bortom din vildaste fantasi. Efter en djärv räddning av en spindel, råkar den unge pojken James komma över några förtrollade krokodiltungor. James lämnar dem i trädgården, och snart växer det upp en jättelik persika! När han klättrar in i den möter han en brokig samling innevånare och tillsammans ger de sig ut på en magisk och spännande äventyrsresa. Engelskt tal.

För fler tips på spelfilmer…sök på kategori spelfilm! Eller kolla på dessa åldersindelade inlägg jag gjort tidigare, år 1-3, år 4-6, år 7-9 och gymnasiet!