Tips på spelfilm på DVD för år 1-3

Under hösten har det fyllts på med många spelfilmer i Mediakatalogen. Då det fortfarande inte går att få tag på alla filmer i strömmande format, finns några av titlarna bara på DVD. Dessa filmer bokas i mediakatalogen. Se instruktionsfilm här .

Idag tipsar jag om 12 filmer som passar främst för elever i år 1-3, men givetvis kan filmerna passa även andra åldrar.

Klicka på bilden för att komma till filmbokningen.

Missa inte fler nya filmtips på DVD för år 4-6, år 7-9 och gymnasiet.

De fem legenderna

Världens 5 mest osannolika hjältar – Jack Frost, North (även känd som Jultomten), Bunnymund (Påskharen), Tooth (Tandfen) och Sandy (the Sandman) – blir tvungna att slå sig ihop för att hindra en uråldrig ond ande kallad Pitch (the Boogeyman) från att störta jorden ner i ett evigt mörker. Svenskt eller engelskt tal.

Ronja Rövardotter

Ronjas liv började storslaget. När hon föddes åskade det hemskt i berg och skog och rövarhövdingen Mattis var vild av lycka! Nu skulle Mattis-ätten fortsätta att leva och här fanns ämne till en ny rövarhövding. Trodde Mattis, ja. Samma natt föddes ännu en rövarhövding…

Upp

Carl Fredriksson är en 78-årig, pensionerad ballongförsäljare som bestämmer sig för att äntligen uppfylla sin dröm om ett storslaget äventyr. Med hjälp av tusentals ballonger fastbundna på sitt hus flyger han iväg på sitt livs resa till Sydamerika. För sent upptäcker Carl att hans värsta mardröm, Oskar – en överenergisk 8-årig scout, befinner sig på fel plats vid fel tillfälle – nämligen Carls veranda! Världens mest osannolika par hamnar mitt i ett spännande äventyr i Sydamerika och möter nya vänner; Dogge, en talande hund, och Kenneth, den sällsynta fågeln som inte kan flyga. Fångad tillsammans med Oskar i djungeln, upptäcker Carl att de största äventyren i livet inte alltid är de som du har förväntat dig!

The Boxtrolls

Under stadens idylliska gator bor boxtrollen, ondskefulla monster som kryper ut ur kloakerna på nätterna och stjäl det invånarna i Cheesebridge håller allra kärast: deras barn och deras ost. Åtminstone är det så legenden lyder. I verkligheten är dock boxtrollen ett älskvärt och knasigt underjordiskt folk som bär omkring på sina katronger som sköldpaddor bär sina skal. När boxtrollen blir måltavla för den livsfarliga skadedjursbekämparen Archibald Snatcher, som ser utrotandet av trollen som en biljett in i Cheesebridge-sociteten, står allt hopp till deras adopterade hjälte Eggs.

Kapten Sabeltand

Kapten Sabeltand och skatten i Lama Rama är ett storslaget actionäventyr, späckat med humor och spänning för hela familjen! Vi går ombord på sjörövarskutan Den svarta damen och följer med pojken Pinky och hans väninna Ravn på en spännande resa från piratkvarteren i Abra hamn till det mytomspunna Lama Rama. Tillsammans med Kapten Sabeltand och hans besättning går färden genom djupa vågdalar och outforskade djungler i jakten på Kung Rufus legendariska skatt. Resan blir ett äventyr som invånarna i Abra hamn kommer att prata om i många år, samt en upplevelse som förändrar Pinkys liv för alltid

askungen-30602327-frntlBerättelsen om Askungen

Trots att hon blir hunsad av både sin styvmor och sina styvsystrar så vägrar den livliga Ella att ge upp eller ge igen, och väljer istället att följa det sista råd hon fick av sin mor: “Var modig och snäll”. En dag möter hon en charmig och likasinnad man i skogen, och hon bestämmer sig för att vägra acceptera sitt öde och försöka träffa honom igen. Lägg till en bal på slottet, en god fé och en förtrollad glassko, och plötsligt – så blir magin verklighet!

Herr Peabody och Sherman

Häng med på denna galna komedi för alla åldrar! Mr. Peabody är en genial uppfinnare och vetenskapsman som råkar vara en hund. Tillsammans med sonen Sherman ger han sig ut på det mest äventyrliga av äventyr och går en kamp mot klockan. Hinner de reparera historien och rädda framtiden?

En fredlig grupp utomjordingar invaderar jorden och använder det som ett gömställe från sina fiender. När en obetydlig utomjording råkar avslöja deras gömställe måste han ge sig av tillsammans med en tonårstjej på en fartfylld jorden runt-resa för att ställa allt till rätta. De två blir otippade polare och vår hjälte från yttre rymden får nu lära sig vad det verkligen innebär att vara människa.

Tjuvarnas Jul

Charlie har nu funnit en familj i den f d ficktjuven Kurre och pigan Gerda. När Kurre och Gerda får ett eget barn känner sig Charlie bortvald. Men en mystisk trollkarl anländer till staden och söker upp Charlie i smyg. Han visar henne en värld av magi och spännande upptåg, men vad döljer han egentligen för hemlighet? Ett nytt äventyr för hela familjen med karaktärerna från en av nutidens mest älskade julkalendrar.

uppdrag_radda_jultomten-34895349-frntlUppdrag rädda Jultomten

Den påhittige och lite tokige tomtenissen Bernard drömmer om att bli uppfinnare. Hittills har det inte gått så bra och de andra nissarna skrattar gott åt alla hans misslyckanden. När jultomten blir kidnappad av den onde Neville Baddington, och hans minst lika elaka mamma, ser Bernard sin chans att visa vad han går för. De två skurkarna vill avslöja hur tomten lyckas dela ut alla julklappar under en enda natt, något Bernard redan vet. Tomten använder sig av en tidsmaskin som hjälper honom att resa tillbaka i tiden för hinna dela ut alla klappar i tid. Denna maskin beslutar sig Bernard nu att ta till hjälp för att stoppa kidnappningen och rädda julen.

Mumin_affischMuminfamiljen på Rivieran

Snorkfröken och Muminpappan drömmer om champagne och soliga terasser på Rivieran. Muminfamiljen bestämmer sig för att ta sig ut med segelbåten i månskenet. Familjen kommer mitt i en häftig storm och vaknar följande morgon på en öde ö – med rivieran inom synhåll. Mumin lovar att ta Snorkfröken till Rivieran.

För fler tips på spelfilmer…sök på kategori spelfilm! Eller kolla på dessa åldersindelade inlägg jag gjort tidigare,  år 1-3,  år 4-6, år 7-9 och gymnasiet!