LasseMajas detektivbyrå – Skuggor över Valleby

original-9Den andra i raden av nyproducerade filmer om deckarparet Lasse och Maja i Valleby – Skuggor över Valleby

Sensommaren har kommit till Valleby, men allt överskuggas av dåliga nyheter. Den lilla byns polisstation hotas av nedläggning, något som varken Lasse och Maja, eller polismästaren vill ska ske. De måste snabbt komma på ett sätt att rädda den. När anrika Granats auktioner kommer på besök, ser våra hjältar Lasse och Maja sin chans att visa vad Valleby och dess polisväsende går för. Med fem nyinstallerade larm, och dygnet runt-bevakning av auktionens dyrgripar, ska LasseMajas Detektivbyrå se till att ingenting går fel. Men hela säkerheten äventyras när den ökände tjuven Konstskuggan visar sig vara på fri fot. Konstskuggan är känd för att kunna stjäla vad som helst, och när Vallebybornas auktionsföremål börjar försvinna ett efter ett blir hon direkt huvudmisstänkt. Grannstadens polismästare Gabriella blandar sig i utredningen och ingenting är längre vad det brukar vara. Hur ska det gå för polismästaren i Valleby? Och kommer de få fast konsttjuven?

Perfekt att jämföra LasseMajaböckerna med filmerna, även om det inte är samma berättelser kan man titta på formatet och jämför texterna, bilderna, karaktärerna mm.

Ta reda på mer om författaren och illustratören eller lär dig mer om Valleby på Lassemaja.net

Har du missat den första ”nya” LasseMaja filmen LasseMajas Detektivbyrå – von Broms hemlighet? Läs mer om den här.

Nästa film i serien LasseMajas Detektivbyrå – Stella Nostra kommer snart också att finnas tillgänglig i mediakatalogen. Håll utkik!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s