Promises

promises_480Sju palestinska och israeliska barn bor inom 20 minuters avstånd från varandra men växer upp i helt olika världar. De palestinska barnen har aldrig pratat med en israel, och de israeliska barnen känner inga palestinier. En dag reser de israeliska barnen Daniel och Yarko till flyktinglägret i Deheishe och träffar de palestinska barnen Faraj och Sanabel. Det blir ett fint möte, där barnen leker, äter middag och pratar allvar. Inget palestinskt barn har försökt förklara vår situation för en israel, säger Sanabel. Barn borde träffas, inte politiker. Filmen är tidigare utgiven i Sverige under titeln ”Löften”.

Kan användas för att ge en bakgrund till konflikten. Och som ett diskussionsunderlag för hur det ser ut idag i den här del av världen, varför och vad kan vi göra åt det?