Blue Water High

r519700_2871240Blue Water High är en ungdomsserie från Australien. Serien handlar om sju ungdomar som går på surfingskolan solar blue. Eftersom det endast finns sju platser måste ungdomarna tävla om en plats på skolan, som drivs av surfingakademin solarblue och är en internatskola. I serien måste man kvala för att komma in på internatet.

UR har fixat sändningsrättigheter igen på den tredje säsongen på serien och den kommer ligga kvar i 5 år.
Första avsnittet sändes 9 november och det kommer löpa på med ett nytt avsnitt varje vecka.

Cassie är full av förhoppningar inför det kommande året på Blue Water Beach. Men när hon kommer fram till skolan är det ingen där. Den enda som dyker upp är Andy, en av de andra nya surfstudenterna. Cassie och Andy bestämmer sig för att pröva vågorna medan de väntar. När de kommer tillbaka till skolan står där en barsk polis som undrar vad de har för sig inne på privat område. Vad Cassie och Andy inte vet är att ett nytt företag har köpt skolan och att de nya ägarna försöker lösa allt det praktiska i sista minuten före skolstarten.

Passar språkmässigt för år 5-8 och finns böjlighet att välja svensk text, engelsk text eller otextat.
Ur Lgr 11 , syftet för ämnet Engelska:

I mötet med talat språk och texter ska eleverna ges möjlighet att utveckla förmågan att sätta innehållet i relation till egna erfarenheter, livsvillkor och intressen. Undervisningen ska även ge eleverna möjligheter att utveckla kunskaper om och förståelse för olika livsvillkor samt sociala och kulturella företeelser i områden och i sammanhang där engelska används.

Undervisningen ska bidra till att eleverna utvecklar kunskaper i att söka, värdera, välja och tillägna sig innehållet i talat språk och texter från olika källor.