Vietnamkriget

Bruce_Crandall's_UH-1DVietnamkriget – Dödens slagfält är en stark dokumentär om det ökända Vietnamkriget. Ett krig vars verkliga historia få känner till. Än i dag är det ett känsligt ämne i USA och i denna mycket starka dokumentär får tittaren följa med i ett krig som ofta betecknas som det första moderna kriget, där den extremt närgångna mediala övervakningen gjorde att gemene man kunde följa kriget hemma ifrån TV-soffan.

Ur Lgr11, syftet för ämnet Historia:

Eleverna ska genom undervisningen även ges förutsättningar att utveckla förmågan att ställa frågor till och värdera källor som ligger till grund för historisk kunskap. Undervisningen ska vidare bidra till att eleverna utvecklar förståelse för att varje tids människor måste bedömas utifrån sin samtids villkor och värderingar.

Bild från Wikipedia