Paddington

PaddingtonFilmatiseringen av böckerna om Paddington har lyft fram att den lille björnen är på flykt från Perus mörka djungel till London där han söker efter en upptäcktsresande som en gång för länge sedan var vän med hans familj. En varm och roligt berättad mix av äventyr och kärlek kryddad med ett par rejäla nypor klokheter kring hur folk ser och behandlar en invandrare – i detta fall en liten busig björn.

Paddington kommer till London från Perus djungel för att skaffa sig ett nytt hem och söka efter den upptäcktsresande som var nära vän med hans släktingar för länge sedan. Men var ska han börja leta? Ensam och vilsen sätter han sig på Paddington Station där familjen Brown hittar honom meden handskriven lapp runt halsen med texten: Var snäll och ta hand om den här björnen. Trots att herr Brown inte alls vill ha en björn hemma låter han sig till slut övertalas men anar inte att deras liv aldrig ska bli sig likt igen. Följ med Paddington på ett spännande äventyr när han upptäcker hur det är att leva i ett annat land och tillsammans med en annan art (människan). I filmen finns spänning och humor blandat med lite allvar och är gjord med mycket snygg animering av figuren Paddington!

Paddington passar utmärkt att använda som underlag för att diskutera hur det är att komma till ett främmande land precis som så många barn och unga gör idag till Sverige och möts av en helt annan kultur än de är vana vid. Här kan man använda humorn som redskap för att starta en bra diskussion med eleverna kring dessa frågor.

Hitta handledning till filmen här som kan guida dig i både för- och efterarbete av filmen med elever.

Filmen kan ses som skolbio med elever under vecka 45. Boka här. Eller så kan du låna filmen på DVD från Mediakatalogen