Bookworm

Idag öppnar årets Bok & Bibliotekmässa i Göteborg och det känns lämpligt att lyfta fram ett bokrelaterat program.

Bookworm är ett radioprogram på engelska där Keith Foster möter och presenterar författare som skriver för ungdomar på engelska. Det finns flera tidigare program, men nu kommer en ny omgång igen.

Första programmet ut i höst handlar om den karibiska författaren Joanne C. Hillhouse som menar att ”det är viktigt att vi får en egen skriven historia som ingen annan har skrivit åt oss”. I hennes böcker får man leva sig in i hur det är att bo och leva på Antigua. Hillhouse berättar att det egna språket har en given plats eftersom det är ett arv från slaveriets och kolonialismens tid. Hon blev själv medveten om öbornas historia via calypso-låtarna som spelades när det var karneval. För vi har inte höst, vinter, vår och sommar här, skrattar Joanne, våra årstider är regn- och orkansäsongen, julen och karnevalsäsongen.

Du kan lyssna på programmet här

Andra bra program som kopplar till böcker är de vi har om några kända svenska moderna författare. Filmerna heter Vi bakom böckerna och vi har så här långt program om Johanna Nilsson, John Ajvide-Lindqvist och Maria Svealand. Du hittar filmerna här och kan läsa mer om dem i det här tidigare blogginlägget

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s