Kortfilmsklubben

kortfilmsklubben-1024x534Kortfilmsklubben är kortfilmer tänkta att fungera i undervisningen i år 7-9 och i gymnasiet. Innehållet i filmerna varierar, men det handlar först och främst om möten mellan människor; livet, döden, kärlek, konflikter, sex, rätt och fel.

Kortfilmsklubben har titlar på franska, tyska , spanska, engelska, italienska, arabiska, kinesiska, japanska, hebreiska, romani chib, ryska och numera även på de nordiska språken, isländska, finska, danska och norska.

Kan användas för att starta en diskussion i valfritt ämne eller i moderna språk undervisningen. I ämnet svenska ingår ju att undervisa i de nordiska språken också och då kan kortfilmerna på dessa språk komma till pass.

Att tänka på är att kortfilmerna är inte gjorda ur ett pedagogiskt syfte och har inga tillhörande handledningar, men är absolut användbara i pedagogiskt syfte, där du som pedagog bestämmer vad ni gör med filmen.

Den senast sända kortfilmen är på norska och handlar om ett norskt par som är på shoppingtur på den svenska sidan av gränsen. På parkeringen utanför köpcentret träffar de en svensk försäljartyp som är intresserad av att köpa deras bil. Han får provköra en bit och under färden blir det tydligt att det shoppande paret har en del som skaver i förhållandet.

Se filmen här och hitta alla titlar på alla språk här

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s