Aluminiumets tidsålder

ets5051_aluminiumetstidsalder_dvd-omslag_Aluminium finns överallt – inte bara i läskburkar, utan även i livsmedel, kosmetika och i många läkemedel – inklusive de flesta vacciner. Även om det är ett idealiskt material för att göra flygplan, datorer och grytor av, kan ansamling av aluminium i kroppen få förödande konsekvenser.

I Aluminiumets tidsålder undersöker vi hur aluminium hamnar inuti våra kroppar – utan att vi ens vet om det. Vi träffar människor vars hälsa blivit starkt påverkad på grund av aluminium och tittar på hur utvinningen av aluminium påverkar miljön.

Tillsammans med ledande forskare undersöks sambanden mellan aluminium och människors hälsoproblem, som t.ex. cancer, Alzheimers och allergier. Slutligen: varför forskas det inte mer kring aluminiumets påverkan på människors hälsa, och vad kan vi göra för att undvika dess negativa inverkan på våra liv?

En gedigen handledning hittar du här

Filmen kopplar till det centrala innehållet  i Lgr11 för ämnet Kemi och Hem och konsumentkunskap för år 7-9 samt det centrala innehållet i Gy11 för ämnet Naturkunskap.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s