Lilla aktuellt skola

Skärmavbild 2015-08-31 kl. 10.35.40Nu är Lilla Aktuellt Skola igång igen!Programmet som tar upp veckans viktigaste händelser och vänder sig särskilt till barn och unga som tittar i klassrummet.

Varje fredag kommer ett nytt avsnitt med tillhörande arbetsblad med lite fakta och diskussionsfrågor utifrån programmets innehåll.

Det finns även en teckenspråksvariant också! Båda programmen är ett samarbete mellan SvT och UR.  De tar upp veckans viktigaste händelser och vänder sig särskilt till barn och unga som tittar i klassrummet. Lilla Aktuellt – teckenspråk vänder sig till döva barn och ungdomar med veckans viktigaste nyheter.

Arbetsbladet består av diskussionsfrågor som knyter an till programmet. Klipp och annat material om programmen finns på webben:

Huvudnyheterna för senaste programmet 28 augusti 2015 handlade om:

•   Den ekonomiska krisen i Grekland
  •   Hur stoppar vi mobbing