Livet i bokstavslandet fortsätter

p79fh9fm19s63ycpsbtuLivet i Bokstavslandet fortsätter nu med säsong 3, åtta nya avsnitt x 15 minuter! Med sång, dans, humor och kunskap ser vi återigen showartisterna, ordläkarna och meningsbyggarna från Bokstavslandet hjälpa barn i årskurs 2 och 3 att få upp sitt läs- och skrivflyt.

Precis som tidigare säsong innehåller nya Livet i Bokstavslandet olika sketcher om bokstäver och ord för barn som har knäckt läskoden och nu behöver få upp sitt läs- och skrivflyt. Sketcherna bygger på pedagogiska moment och är fulla av humor, lekfullhet och musik.

På Bokstavsteatern är teaterdirektören tillbaka med fler kluriga uppdrag till showartisterna Ami, Bruno, Coco och Dani. Ännu en gång kämpar de för att få ihop den stora sång-och dansfinalen som avslutar varje avsnitt. Vi hälsar även på hos Maggan, Ferdinand och Allan i Meningsbygget där barnen får lära sig hur man bygger upp en mening. I Bobbys och Epas Ordförråd finns ordkunskapen. Och på Bokstavsarenan hjälper karaktärerna Rocky, Coach, Tackelmeister och Junior barnen att lära sig högfrekventa ord. Alla roller spelas av skådespelarna Katharina Cohen, Björn Kjellman, Omid Khansari, Emma Molin och Anna-Lena Hemström.

Fler program som ingår i UR:s läs- och skrivsatsning är säsong 1 och säsong 2 av Livet i bokstavslandet, tv-serien Sanningen om Gunnar och Molly en read-along som innehåller lästräningsmoment  och Lässugen säsong 1 och säsong 2, en serie som ska inspirera föräldrar till att läsa högt för sina barn. Serien riktar sig till både förskolebarn och deras föräldrar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s