Livet i mobilen

woman-828888_1280Både barn, ungdomar och vuxna syns ständigt luta sig över mobilen idag var man än ser sig omkring . Ofta diskuteras hur mobilen ska användas eller inte användas i skolan.

Livet i mobilen – ständigt uppkopplad är en film som kanske inte ger svar om hur man ska eller inte ska använda mobilen i skolan, men handlar om hur vi påverkas av att ständigt vara uppkopplade. Hur påverkas vi av att ständigt vara nåbara? Vad är okej att lägga ut på sociala medier? Vilka lagar och regler finns på internet? Och vad innebär egentligen de avtal vi godkänner på internet?
I filmen träffar vi ungdomar på stan, en psykolog, en jurist och en tjej som livnär sig på att blogga. Vi får också se hur lätt det kan vara att kartlägga en person och gör ett roligt test!

Kapitel: – Inledning
– Del 1: Lagar & regler på nätet
– Del 2: Din information på nätet
– Del 3: Beroende
Ur det centrala innehållet för  ämnet Samhällskunskap i Lgr11 år 7-9

Möjligheter och risker förknippade med Internet och kommunikation via elektroniska medier.

Ur det centrala innehållet för ämnet Svenska i Lgr11 år 7-9

Etiska och moraliska aspekter på språkbruk, yttrandefrihet och integritet i olika medier och sammanhang.

Sagt om filmen:

”Alla borde se den för att förstå konsekvenserna av att använda sociala medier och som kan uppstå senare i livet.”
– 14-årig elev, Skarpängsskolan
”Bra! Ungdomligt gjord film som var lagom lång. Man fick en del att fundera över…”
– Klara 14 år, Kunskapsskolan, Stockholm

Handledningen till filmen hittar du här