Didaktikens verktyg

Skärmavbild 2015-06-08 kl. 11.00.45På UR.se finns en inspirationssida som heter Didaktikens verktyg. Här kan du hitta massor av material för din egen fortbildning som pedagog kring hur man kan använda IKT för att utveckla undervisningen och främja lärande? Hur man kan koppla ihop teknik, pedagogik och didaktik? Vad innebär multimodal design i undervisning? Vad bidrar rörlig bild, radio och andra medier med i lärande och undervisning?

Sajten består av tre delar/sidor :

  • Teknik och lärande
  • Didaktisk design
  • Forskare om IKT

Här kan du läsa om bakgrunden till Didaktikens verktyg och lyssna till UR:s vd Erik Fichtelius som resonerar kring den tekniska utvecklingen och tv- och radioprograms möjlighet att bidra till lärande.

Mål och syfte för sajten:

Målet med satsningen är att stärka lärares multimodala kunskap och didaktiska kompetens genom ett webbaserat utbildningspaket för blivande och verksamma lärare. Genom att utgå från akademiska texter och koppla ihop dessa med lärresurser i form av program och länkar mm erbjuds den studerande att själv erfara att lära multimodalt, att reflektera kring detta lärande samt att få kunskap om hur man kan arbeta med användning av digitala resurser som didaktiska verktyg.
Syftet är att bidra med den kompetens och de produktioner som UR har inom olika media och genom expertkompetens erbjuda lärmoduler av god akademisk kvalitet som kan användas inom en mängd kurser inom lärarutbildningarna och fortbildningen av lärare samt inom kompetensutveckling för lärare.

Didaktikens verktyg är tänkt att kunna användas för blivande lärare i lärarutbildningen och för verksamma lärare såväl i organiserad lärarfortbildning som i egen kompetensutveckling.

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s