Skönhetsbubblan

skonhetsbubblanSkönhetsbubblan tar upp ett mycket viktigt ämne – hur det kommer sig att allt fler vill förändra sitt utseende?

Enligt en undersökning kan var tredje svensk kvinna mellan 15 och 29 år tänka sig att göra någon typ av ingrepp för att förändra hur de ser ut.

I tre program resonerar olika personer, från bloggare till socialantropologer, kring normer och ideal, utseendefixering och skönhetsoperationer. Vi träffar även personer som har gjort, eller som ska göra, någon typ av skönhetsingrepp. Några frågeställningar som tas upp är hur ideal skapas, vem som bär ansvaret om något går fel, och om man verkligen blir lyckligare av att operera sig.

Första programmet fokuserar på varför så många vill förändra sitt utseende även i ung ålder, vi får träffa några unga kvinnor som gjort en eller flera operationer och hur de ser på det efteråt. Dessutom resonerar bland andra Bingo Rimér, Katrin Zytomierska, Anna Bäsén, Sara Johnsdotter och Thomas Johansson kring normer, ideal och skönhetsingrepp

I andra programmet tas frågan upp om varför den vanligaste kunden hos den privata plastikkirurgin är mammor? Ska man acceptera att kroppen förändras efter en graviditet eller opereras för att återställa den? Det sker även en diskussion om vad man gör när skönhetsoperationen går fel?

Tredje programmet handlar om hur våra skönhetsideal ser ut i Sverige och i andra länder. Varifrån kommer idealen och hur kommer de se ut i framtiden?

Andra intressanta program i ämnet är Killing US softly som handlar om kvinnokroppen i reklamen. Läs mer här. Även Skönhetsideal och utseendefixering som kan passa även yngre åldrar kan du läsa mer om här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s