The Contest

the_contest_press-2På tisdag den 7 april kan du se en pedagogvisning av filmen The Contest. Filmen kommer som skolbio vecka 17. Länk till bokningen

Tolvårige Karl har alltid bott på landet. När han flyttar med sin mamma till Köpenhamn blir han skärrad. Stadsdelen Nørrebro präglas av etnisk mångfald och i skolan är jargongen tuff. Karl planerar att fly tillbaka till landsbygden, men så träffar han Sawsan, en tjej i klassen. Hon är uttagen till Lilla Melodifestivalens final och trots familjens motstånd har hon bestämt sig för att åka dit. Karl bestämmer sig för att hjälpa Sawsan och tillsammans ger de sig iväg på sitt livs resa.

En film om att förverkliga sina drömmar och om hur vänskap, tolerans och musik kan skapa broar mellan olika kulturer. The Contest är också en film om att se bakom ytan och om modet att våga bryta mönster när det gäller de förväntningar som vuxna ställer på hur man skall vara.

Filmen rekommenderas från år 4 och uppåt.

Har du inte möjlighet att se filmen med dina elever på bio, kan du se den i mediakatalogen

En fin handledning finns till filmen, som du hittar här