Pluggkoden

Skärmavbild 2015-03-23 kl. 10.58.11Kolla in Pluggkoden!! En ny programserie för år 7-9 om att förbättra sina lärstrategier för att orka plugga bättre!

”Att plugga utan strategier är som att leta efter en skatt utan skattkarta.” Det säger guldäpplebelönade läraren Martin Fernström som här tillhandahåller enklare, snabbare och mer effektiva sätt att plugga. I varje program följer han en elev när denne tillämpar nya strategier, tekniker och tankesätt för att uppnå bättre resultat i skolan. Det är strategier som ska ge eleverna självförtroende och motivation till en roligare och mer givande skolgång, där kunskaper lättare fastnar och stannar kvar.

Ur handledningen för programmen, som är skriven direkt för eleven:

Lärstrategier handlar om att lära sig bättre och mer effektiva sätt att plugga på. På samma sätt som när man tränar på sin teknik i fotboll, dataspel eller på en gitarr så behöver vi ha bra strategier när vi pluggar. Här har vi samlat de lärstrategier och pluggtips som vi presenterar i projektet Pluggkoden. Strategierna har vi tagit fram i samarbete med studietekniksexperter och forskare

Länk till handledningen

Till serien finns en fördjupningssida för dig som pedagog med många tips och klipp som du kan använda tillsammans med elever för att stötta dem att få bättre lärstrategier.

photoDet finns också en utmärkt sajt för elever som heter Orka plugga där eleven kan hitta hjälp att förstå kunskapskraven, hitta tips för nya pluggvanor och hitta ny motivation m.m. Här hittar man korta filmklipp som tipsar om det mesta. Klippen hittas också på en egen youtubekanal

Hjälp dina elever i år 7-9 att hitta de här tipsen! Fungerar säkert även för äldre elever…