Livet i Bokstavslandet säsong 2

cygs5d1ze5t9nff2968yI den andra säsongen av Livet i Bokstavslandet passar innehållet för barn i år 2 och har ljudstridiga stavningar, meningsbyggnad och ordkunskap i fokus.

Livet i Bokstavslandet är ett ABC-program med sketcher om bokstäver och ord för barn som har knäckt läskoden och nu behöver få upp sitt läs- och skrivflyt. Sketcherna bygger på pedagogiska moment och är fulla av humor, lekfullhet och musik. Vi möter de självsäkra men inte särskilt skickliga ordläkarna som opererar trasiga ord. Här finns också Dick och Doris som arbetar i Bokstavsbutiken. Bobby och Epa i Ordförrådet lånar ut ord till krävande kunder och i fabriken Meningsbygget byggs meningar. Samtidigt sliter showartisterna på Bokstavsteatern för att få ihop den stora sång- och dansfinalen som avslutar varje avsnitt.

Det blir 8 avsnitt i den nya säsongen.