Zarafa

191Filmen Zarafa kommer på skolbio för elever i vecka 15. Redan på tisdag 17 mars kl.16.30 kan ni se den som pedagogvisning på Filmstaden.

Filmen är med franskt tal och svensk text, men kommer ha två visningar med uppläst text, så att den även kan passa för dem som inte är så snabba läsare ännu. Filmen passar från ca år 1-5

”I en afrikansk by sitter en gammal man och berättar för barnen omkring sig om vänskapen mellan tio-åriga Maki och den föräldralösa giraffen Zarafa. Giraffen är avsedd att vara en gåva till kung Karl X av Frankrike. Deras äventyr börjar när Maki först måste fly undan sina slavägare och sedan bestämmer sig för att försöka rädda Zarafa. Maki är fast besluten att föra giraffen tillbaka till sitt hemland. Vad som börjar som en mörk berättelse om en slavs öde förvandlas snart till en äventyrlig resa över två kontinenter, med hjälp av bland annat ett piratskepp och en luftballong.
En vacker, spännande och humanistisk film, som lyckas förmedla solidaritet, tolerans och hopp”

Hitta en fin handledning här. Frågor som lyfts är djur i fångenskap, slavhandel, rasism, musikens betydelse i filmen och mycket mer…