Chaplins pojke

Chaplin_The_Kid_3Nu finns filmklassikern Chaplins pojke att strömma i mediakatalogen. Den kan användas för alla åldrar. Chaplin passar alla åldrar med sitt underbara kroppsspråk, mimik och tragikomiska humor.

Chaplins pojke från 1921 var Charlie Chaplins första långfilm. Tack vare längden kunde han fördjupa det dramatiska och det blev en film som framgångsrikt växlar mellan svärta och komik, mellan tårar och skratt. ”Chaplins pojke” är också en av de finaste skildringarna av en ömsint fader-son-relation i filmhistorien som visar att blod inte alltid är tjockare än vatten.

Läs mer intressanta fakta om filmen på www.charliechaplin.com

Malena Jansson, Svenska Filminstitutet, ger en kort elevintroduktion till Chaplins pojke:

 

Filminstitutet har i samarbete med filmvetaren Malena Janson tagit fram filmhandledningar till sex av Chaplins filmer, i ett utbildningsprojekt för grundskolan som inkluderar en fördjupning i filmhistorien i allmänhet och Charlie Chaplin i synnerhet och som riktar sig till skolans alla årskurser. Tanken är att genom Chaplin diskutera dagsaktuella värdegrundsfrågor. Hitta handledning till Chaplins pojke här

Utbildningsprojektet om Chaplin syftar till att utforska filmhistorien och använda Chaplins återkommande tema om att ständigt stå på den utsattes sida till att diskutera frågor om medmänsklighet och socialt ansvar. Malena Janson har även skrivit en övergripande text om Chaplin utifrån detta perspektiv.

Charlie Chaplin – samhällskritiker och medmänniska

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s