Grönlandsvalen

default_title-2Grönlandsvalen har varit ett starkt utrotningshotat djur. Vi följer några valforskare och naturfilmare som hittar en flock, filmar och dyker med dem. Det blir unika närbilder på valar i Ishavet.

Det är en utmärkt film för att visa på den forskning som görs för att ta reda på mer om djur och natur och bättre förstå vår värld, och att se lite om hur det kan gå till ”på riktigt”

Programmet är ca 9 minuter långt och anpassat för år 1-3.

Ur Lgr11, syfte för ämnet Biologi:

Undervisningen i ämnet biologi ska syfta till att eleverna utvecklar kunskaper om biologiska sammanhang och nyfikenhet på och intresse för att veta mer om  naturen. Genom undervisningen ska eleverna också utveckla förståelse för att påståenden kan prövas och värderas med hjälp av naturvetenskapliga arbetsmetoder.