Laura – yngsta världsomseglaren

1024px-Laura_Dekker_(cropped)På en måndag kan man känna sig lite trött och oinspirerad. En tjej som är mycket inspirerande att bekanta sig med är Laura Dekker.

I dokumentären Laura – yngsta världsomseglaren får vi träffa 14-åriga Laura Dekker som fullföljer sin dröm och ger sig ut på en två år lång ensamsegling världen runt. Utrustad med mångårig erfarenhet av segling, äventyrslust och föräldrarnas stöd ger hon sig ut på havet. För att finansiera sin dröm har Laura arbetat, sökt sponsorer och preparerat sin båt. På havet har hon bara sig själv att lita till. Med hjälp av handkameran berättar hon om sina upplevelser av stormar och ensamhet ute på oceanerna.

Tänker att det är en bra film om man ska prata entreprenörskap till exempel.

För mer fakta och bakgrund om Laura  – en länk till hennes sida på Wikipedia där finns även länkar till en hemsida och en intervju mm som kan vara intressanta i sammanhanget.

Bildhänvisning: ”Laura Dekker (cropped)” av Laura_Dekker.Licensierad under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons – http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Laura_Dekker_(cropped).jpg#mediaviewer/File:Laura_Dekker_(cropped).jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s