Geografens testamente

Den stora Sverigeresan - eller Geografens testamente/UROm du undervisar om Sverige vill jag verkligen tipsa om riktigt bra program från UR som heter Geografens testamente eller Den Stora Sverigeresan. Programmen har funnits sedan 2010 men fungerar väl ännu. Nu har det även kommit en syntolkad version! Som standard kan man alltid välja med eller utan text till URs program, så hörselanpassning finns alltid.

Man kan antingen se programmen som en rafflande skattjakt som tar dig med över hela Sverige kors och tvärs eller i tematiska avsnitt som är ihopklippta för at handla om en geografisk typ, exempelvis fjällen, slätterna, sjöarna…

Om programmet:

När Holger Nilsson visar sig vara arvinge till den världsberömda geografen Mary Diana Graaf tvingas han ge sig ut på en rafflande skattjakt över hela Sverige för att hitta de sju nycklarna till Marys mytomspunna laboratorium. Till sin hjälp har Holger den temperamentsfulle uppfinnaren ingenjör Mortensen och Graafen – Mary Dianas finurliga GPS-dator med förinspelade gåtor och ledtrådar skrivna på vers. Men vad är det för mystisk och ondsint gestalt som smyger i bakgrunden? Ett fartfyllt skattjaktsäventyr genom Sveriges natur – fyllt av hjältemod, skurkstreck och mystik. Möten med människor och platser växlas med storslagna men tydliga naturbilder.

Det finns även en säsong 2 som kom 2012 och handlar om hela Norden.

I mediakatalogen kan du även hitta 16 avsnitt av serien Upptäck Sverige som handlar om olika landskap i Sverige.

Det finns handledningar till alla programmen!

Läs tidigare inlägg här

 

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s