Döden Döden Döden

annakreamtoriet_992Det enda vi riktigt säkert vet om våra liv det är att vi ska dö. Varför har vi ändå så svårt att acceptera döden, varför skrämmer den oss så och varför lever vi som om den inte finns?

Döden, döden, döden är en serie som tidigare visats i SVT Play. Anna Lindman har, precis som många, alltid varit rädd för döden. Därför bestämde hon sig för att våga titta närmare på den. I nya programserien Döden, döden, döden försöker Anna lära känna människans största rädsla och söker svaren på frågor som vi sällan ställer: Vad vill du ska hända med din kropp när du dör? Hur känns det att dö? Och blir man mindre rädd om man kommer nära döden?

Anna möter dem som har svaren: kvinnan som planerar sin egen begravning, bara 37 år gammal, ”liklagaren” som gör kroppen fin för det sista avskedet och gravgrävaren som bäddar för den långa vilan.

I fyra avsnitt får vi följa med på en resa i dödens närhet, och det visar sig att allt inte är mörkt och svart. Kanske finns där tröst, hopp och massor med liv? Vi ska alla dö så vi kan lika gärna prata om det.

Avsnittsteman:

Vad ska hända med min döda kropp?
Liket
Döden kan komma plötsligt
Sorgen

Handledning till de olika avsnitten hittar du här. Programmen passar att användas i både grundskola och gymnasiet i ämnen som  religion, biologi, filosofi, psykologi. Givetvis passar de speciellt bra för elever i Vård och Omsorgsprogrammet.

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s