Andrea hälsar på

Andrea hälsar på är fem program idag där programledaren Andrea Hökerberg möter fem barn som tar med oss på en spännande resa genom Sverige. Vi provar på tornedalska fiskkakor och sjunger karaoke. Barnen tillhör någon av Sveriges nationella minoriteter som: samer, romer, judar, sverigefinnar och tornedalingar.

I Helsingborg satsar vi särskilt på inkludering av just romerna i skola och samhälle och har brobyggare som är anställda för att underlätta den här processen. Träffa dem här:

Beskrivning av ett avsnitt av programserien, Andrea hälsar på hos Nadja som handlar om just romer.

Andrea Hökerberg möter tolvåriga Nadja som laddar för att uppträda på en stor dansföreställning i Stockholm. Nadja och hennes familj är romer och alla i familjen dansar. Farfar är hennes danslärare.

I Lgr11 står det att:

Skolan ska ansvara för att varje elev efter genomgången grundskolan har fått kunskaper om de nationella minoriteternas (judar, romer, urfolket samerna, sverigefinnar och tornedalingar) kultur, språk, religion och historia.

Länk till handledning för alla programmen hittar du här.