Popreel

Skärmavbild 2014-10-28 kl. 21.33.44Popreel och Radio Popreel  är ett tv- och ett radioprogram som är sammankopplade till samma tema.

Popreel dyker ner bland populärkulturen i de engelskspråkiga delarna av världen. Vi hör engelska som det talas i England, Nordirland, Irland, Australien, USA, Sydafrika och Indien. Till tv-serien Popreel hör även radioserien Radio Popreel. Tv-serien Popreel kan visas som förförståelse innan klassen lyssnar på Radio Popreel och diskuterar programmets innehåll.

Strosar du hellre på Hollywood Boulevards stjärnprydda trottoarer eller dansar du Capoeira under palmerna? Vilken konstart vill du använda när du ska uttrycka dig? Görs det zombiefilmer i Bollywood? Och kan man komma in bakom kulisserna i Hollywood? Radio Popreel dyker ner bland populärkulturen i de engelskspråkiga delarna av världen. Vi hör engelska som det talas i England, Nordirland, Irland, Australien, USA, Sydafrika och Indien.

Hitta handledning till både Popreel och Radio Popreel här. I den hittar du tankarna bakom programmen och hur de är kopplade till Lgr11 och Gy11. Programmen passar år 8-9 samt gymnasiet i ämnet engelska. Till varje radioprogram finns dessutom ett programmanus och ett arbetsblad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s