Göra skillnad

Göra skillnadMiljöförstöring har en prislapp både för naturen och den egna plånboken. Jordens resurser är inte oändliga. I Sverige gör vi av med mer energi än vad de flesta världsmedborgare gör. Men vi kan göra skillnad, oavsett om vi är barn eller vuxna.

Filmen Göra skillnad ska vara en ”ögonöppnare” hur man kan påverka miljön genom att göra egna val. Även små förändringar i vardagen kan göra skillnad, särskilt om det är många som gör förändringar. Vi får följa ett par syskon som lär sig hur man kan spara både pengar och på miljön genom enkla förändringar. I en musikvideo som hör till filmen sammanfattas tips på förändringar.

I  Lgr 11 finns målen om en hållbar utveckling med som en röd tråd i de flesta ämnen från slöjd, alla NO-ämnen och SO-ämnen till hem- och konsumentkunskap. Undervisning i hållbar utveckling ska bedrivas på ett sätt som förbereder eleverna på ett aktivt deltagande i samhället och som utvecklar deras förmåga att ta ett personligt ansvar för sitt handlande. Den här filmen kan vara en del i det arbetet.

I handledningen till filmen som du hittar här kan du hitta flera förslag på uppgifter att göra med eleverna i samband med filmen.