Killing us Softly – reklamens bild av kvinnor

killing-us-softly-4-movie-trailerEn viktig film i föreläsningsformat som handlar om bilden av kvinnor i reklam genom tid. Den innehåller ett enormt bildmaterial och allt gås igenom i ett snabbt tempo, som fångar och fascinerar publiken och ger oss en tankeställare! En film som alla borde se! Passar från år 8 och uppåt.

Jean Kilbourne är internationellt erkänd för sitt banbrytande arbete med bilden av kvinnor i reklam. I slutet av 1960 började hon sin forskning av sambandet mellan reklam och flera folkhälsofrågor – bland annat våld mot kvinnor, ätstörningar och missbruk. Det här är den fjärde uppdateringen i hennes ”Killing Us Softly”-serie.

Filmen bryter i svindlande takt ned fler än 160 annonser och TV-reklamer. Kilbourne avslöjar en stadig ström av sexistiska och kvinnofientliga bilder och texter. En värld där skrämmande smala kvinnor visas i passiva och förnedrande positioner.

Killing Us Softly 4 står för att utmana ännu en generation unga att ta reklam på allvar, och att tänka kritiskt om sin relation till sexism, ätstörningar, könsrelaterat våld och politik. På en gång provocerande och inspirerande.

Hitta länk till handledningen här.

 

 

2 kommentarer

  1. […] program i ämnet är Killing US softly som handlar om kvinnokroppen i reklamen. Läs mer här. Även Skönhetsideal och utseendefixering som kan passa även yngre åldrar kan du läsa mer om […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s