#tolvkommafyra

PFblackboard paragraf 3

Sverige sviker. Förra året saknade 12,4 % av högstadieeleverna som gick ut nionde klass behörighet till gymnasiet. För att uppmärksamma det här problemet så gör UR en stor satsning i TV och radio fördelad på flera olika program som handlar om den svenska skolan, eleverna och lärarna.

Alla program finns att se via Mediateket.

Verkligheten i P3 – Sverige sviker
Under två veckor intervjuar Verkligheten i P3 unga som blivit svikna av vuxenvärlden. Den 8 juni kl. 14.00- 16.00 kan lyssnare som vill dela med sig av sina egna upplevelser ringa in till programmet. Premiär 26 maj P3 18.03 samt Ring in 14.03.

Sverige sviker
En dokumentärserie i fyra delar om ungdomar som alla finns med i statistiken över de som har svårt att nå skolans mål. Premiär 27 maj 20.00 SVT2.

Skolministeriet
Hur står det till med hemmasittarna? 27 maj 21.03 P1.

Skolan som förlorade mig
Sex radioporträtt av nu vuxna människor som hoppade av skolan som unga. Medverkar gör bland andra Ison Glasgow och Unni Drougge. Premiär 28 maj 21.03 P1.

Dropouts
Dokumentärserie i sex delar som tittar närmare på vad som kan göras för att fler ska fullfölja studier och komma ut i arbetslivet. Vilka metoder finns? Premiär 28 maj 22.00 SVT1.

Lärarrummet
Lärarrummet besöker Plug-in i Skellefteå, en verksamhet där man försöker motivera och inspirera elever som har hoppat av skolan, eller riskerar att göra det. 29 maj 21.03 P1.

Barnaministeriet Dokumentär
Hur kunde en smart, ambitiös och levnadsglad 10-åring helt plötsligt inte länge orka med skolan? UR möter särbegåvade Tilde, idag 15 år. 31 maj 11.03 P4.

Vill du läsa mer? Hitta mer information på URs sajt tolvkommafyra.se

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s