Vem?

Vem_3

Vem? är den första filmen som filmen består av åtta fristående berättelser om Lilla nalle och hennes kompisar, baserade på Stina Wirsén bilderböcker i serien Vem?

 

De filmer som ingår är:

Vem blöder?
Alla djuren hamrar och spikar. Men katten sågar sig i benet och det blöder och snart därpå spikar kanin fågeln på näbben…
Vem är borta?
Lilla nalle och Stora nalle handlar mat i det stora köpcentret, men plötsligt kommer de ifrån varandra. Men vem tappade bort vem?
Vem är arg?
Nalle bygger med klossar och katten vill vara med. Det får han inte. Nalle slår han katten, som biter tillbaka och båda blir ledsna…
Vem är söt?
Djuren retas och säger att katten är ful. Gult är fult, tycker de. Då kommer den gula fågeln. Han tycker att de andra är fula.
Vems mormor?
Lilla nalle är på besök hos sin mormor. Det är roligt. Men Lilla nalle har en dum kusin, som kallar mormor för farmor…
Vem bestämmer?
Lilla nalle ska gå och lägga sig. Inte än, tycker Lilla nalle. Jo, nu, tycker Stora nalle. Men vem bestämmer egentligen?
Vem är död?
Fågelns farfar är död och det är begravning. Mamma tröstar och säger att farfar hade levt färdigt. Men var är han nu?
Vems byxor?
Nallegrisen, kanin och fågel vill ut och leka. Men ute är det kallt, så först måste kläderna på. Men det är inte helt lätt…

Det är stora frågor och starka känslor som avhandlas i de olika berättelserna. Det handlar exempelvis om när ilskan går över styr, när rädslan över att vara borttappad tränger sig på eller när svartsjukan grasserar. Men också om hur fantastiskt roligt det är att leka tillsammans och hur man kan hjälpa varandra. Redan barn från tvåårsåldern kan känna igen sig. Mycket i deras liv präglas ju av just denna balansgång mellan vilja till självständig- het men också tvivel då strävan är större än förmågan.

Hitta förslag på aktiviteter och frågor att diskutera i samband med att ni ser filmen HÄR.

Vi har även den andra filmen som heter Vem är var? Och består även den av åtta fristående avsnitt baserade på böcker av Stina Wirsén.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s