Bu och Bä

image_previewI Bu och Bä får besök träffar vi de två fåren, i den första animerade kortfilm baserad på de populära och välkända barnböckerna av Olof och Lena Landström

Bu och Bä krattar löv i trädgården. Det gnisslar om skottkärran och Bä hämtar olja att smörja däcket med. Gnisslandet går över, men istället börjar skottkärran att…jama? Nej, i trädet ovanför sitter faktiskt en katt. Den kan nog inte komma ner. Bu och Bä hämtar sardiner att locka ner katten med, men den är inte hungrig. Sen lägger de en planka från fönstret upp i trädet för katten att gå på, men den vågar inte. Då hämtar Bu en stege och klättrar upp. När han kommer upp går stegen sönder och välter. Katten blir rädd och springer på plankan in, men när Bu kliver på plankan knakar den och han vågar inte gå efter. Nu är det Bu som är fast i trädet.

Filmen inbjuder till flera roliga lekar, men också prat om problemlösning och vänskap. Hur löser Bu och Bä problemen de ställs inför och vad är det att hjälpa någon? Kan barnen känna igen sig i filmen?

Hitta flera förslag i den fina handledningen till filmen HÄR