Jörgen + Anne = Sant

Jorgen+Anne-santJörgen + Anne = Sant handlar om Anne Lunde som går i femte klass och har förut varit mest upptagen av att retas med och tävla mot de andra killarna i klassen men när Jørgen Ruge kommer ny till klassen förälskar hon sig huvudstupa i honom. Jørgen flyttar in i byns spökhus, ett hus som inga andra barn vågar gå i närheten av men det hindrar inte Anne. Hon är beredd att gå längre än de flesta för att få den hon vill. Men när klassens snyggaste tjej, Ellen, också förälskar sig i den nyanlände Jørgen ställs allt på sin spets. I motsats till Anne har Ellen världens längsta och vackraste hästsvans, alltid vackra och rena kläder och ett jobb som skådespelare i en reklamfilm på TV… Men Anne har bestämt sig. Oddsen kanske inte är på hennes sida men Jørgen Ruge skall bli hennes. Det leder till svåra och komplicerade intriger, som äger rum mitt bland alla vuxna som inte förstår att också tioåringar kan förälska sig på riktigt. Men även om hon bara går i femte klass så vet Anne bättre – det kan man!

Filmen passar utmärkt för år 3-5. Filmen har norskt tal och svensk text.

Passa på och se den när ni jobbar med de nordiska språken eller har ett tema om vänskap, kärlek, mod, att få vara som man vill eller så kan man diskutera filmgenrer . (innehåller skräck/rysare, romantik, reklamfilm, drama). Kombinera gärna med att läsa boken som filmen bygger på, Jörgen + Anne = Sant av Vigdis Hjort, eller utdrag ur den och gör jämförelser.

Länk till handledning hittar du HÄR

2 kommentarer

1. […] Jörgen + Anne = Sant. Jörgen + Anne = Sant handlar om Anne Lunde som går i femte klass och har förut varit mest upptagen av att retas med och tävla mot de andra killarna i klassen men när Jørgen Ruge kommer ny till klassen förälskar hon sig huvudstupa i honom. […]

Google+-foto