Program på Tyska

Idag tipsar vi om lite nyare språkpårogram från UR  för dig som undervisar i Tyska.

der bankraubTV-program – Der Bankraub. Arbetsblad och programmanus finns till alla avsnitt. Samt ett quiz som man kan göra digitalt för extra hörförståelse efter programmen. Passar år 7-9.

 

Nachrichten auf Deutsch/URRadioprogram – Nachrichten 2014. Nyheter från de tyskspråkiga länderna med tonvikt på Tyskland. Vår reporter i Köln presenterar en skön mix av aktualiteter, enkelt formulerade och i lugnt och behagligt tempo för alla som vill lära sig tyska. Till varje avsnitt finns programmanus, arbetsblad och ett quiz.

Nachrichten auf Deutsch leicht/URRadioprogram- Nachrichten auf Deutsch leicht 2014. Vad händer i Tyskland just nu? Vad pratar unga människor om? Hör nyheter om sport, politik, kultur och samhälle – allt berättat på ett språk som passar elever i årskurs 7-9.

Kamikaze Deutschland/URTV-program –  Kamikaze Deutschland. Tonåringen Pernilla är en helt vanlig svensk tjej som vi skickat till Tyskland. Varje dag får hon ett uppdrag som hon måste klara och det enda hon har till sin hjälp är ett ficklexikon. Hon ska till exempel bjuda en kille på fika, skaffa ett jobb och spela i ett band. Men hur ska det gå när hon inte talar tyska? För att lösa alla sina uppdrag måste Pernilla prata med och ta hjälp av tyskar.  Arbetsblad finns till varje avsnitt

Auftrag Kochen/UR TV-program – Auftrag Kochen. Danny Holmboe är 17 år och han har fått ett uppdrag. Han har läst tyska i fyra år och ska nu klara av att laga mat tillsammans med en tysk kock. Och han måste göra det bra, för i slutet av programmet väntar en hemlig gäst! Glosövning finns till varje avsnitt.

Kortfilmsklubben/URTV-program – Kortfilmsklubben. Kortfilmer på tyska tänkta att fungera i språkundervisningen på högstadiet och i gymnasiet. Innehållet varierar, men det handlar först och främst om möten mellan människor; livet, döden, kärlek, konflikter, sex, rätt och fel.

Geistergeschichten/URTV-program – Geistergeschichten. Nyskrivna spökhistorier på lätt tyska. Glöm stearinljus, gnisslande dörrar och hoande ugglor – de här historierna utspelar sig i moderna vardagsmiljöer!

Missa inte de två sajterna som UR erbjuder oxå:

http://www.ur.se/Tema/Moderna-metoder-for-moderna-sprak

http://www.ur.se/sprk/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s